Pomoć — Dark Reader

Ovaj dokument će vas upoznati sa mogućnostima Dark Reader-a.

Gornji odeljak

Gornji odeljak

Podešavanja filtera

Podešavanja filtera

Podesite mod, osvetljenje, kontrast, sepiju i saturaciju ("sivi mod"), tako da bolje odgovara parametrima vašeg ekrana i osvetljenju u sobi.

Podešavanja za konkretne sajtove

Podešavanja za konkretne sajtove

Dugme Samo za određuje da li podešavanja filtera iznad trebaju da se primene samo za trenutni sajt.

Da biste to podesili, prvo kliknite dugme (koje će se osvetliti), onda podesite filtere kako želite za trenutni sajt. Kliknite dugme opet da otkažete.

Lista sajtova

Lista sajtova

Kartica "Više"

Kartica Više

Modovi generisanja tema

Filter+ vs. statični vs. dinamični mod
Filter+ vs. statični vs. dinamični mod

Invertuje celu stranu, pa invertuje neke delove nazad. Zahtevan je prema grafičkoj jedinici. Brz je, ali ima par mana: onemogućava potpikselno renderovanje teksta, invertuje već tamne delove u svetle, izaziva usporavanja na većim stranicama, i ne renderuje neke strane u Firefox-u.

Donji odeljak

Donji odeljak

Korišćenje alatki za razvoj

Ako ste upoznati sa CSS selektorima, možete pomoći tako što ćete predložiti ispravku za filtriranje nekog sajta. Kako se koriste alatke za razvoj možete pročitati ovde.

Često postavljana pitanja

Ekstenzija zahteva dozvole za pristup sajtovima

Ekstenziji su potrebne te dozvole da bi mogla da analizira i menja izgled sajtova, odredi da li je sajt izuzet u vašim podešavanjima, ili koristi posebna pravila za trenutni sajt. Ne ugrađujemo reklame, ne sakupljamo vaše podatke, i nigde ih ne šaljemo.

Prodavnica sa dodacima i stranice sa podešavanjima su i dalje bele

Ekstenzija nema pristup tim stranicama.

Stranica nove kartice i tema pregledača su i dalje bele

Ekstenzija ne može da menja izgled nove kartice ili pregledača (osim na Firefox-u od verzije 60). Preporučujemo vam da instalirate neku tamnu temu ili ekstenziju za nove kartice iz vaše prodavnice sa dodacima.

Ekran bljesne belom pri otvaranju nove kartice ili stranice

Pre učitavanja stranice, Chrome pokazuje pozadinsku boju trenutne teme. Preporučujemo vam da instalirate neku tamnu temu iz vaše prodavnice sa dodacima.

Ekstenzija uopšte ne radi

Ako imate slične ekstenzije za tamnu temu instalirane, onemogućite ih, pa ponovo učitajte kartice. Kliknite na ikonicu Dark Reader-a i uverite se da je prekidač u gornjem desnom uglu podešen na Uklj, i da Uklj. trenutni sajt ne izuzima trenutni sajt. Otvorite karticu Lista sajtova i uverite se da je Ne invertujte izlistane odabrano. Ako ništa ne pomaže, onda je sve baš loše, pošaljite nam imejl.

Sajt se prikazuje pogrešno ili radi sporo

Molimo vas, pošaljite nam adresu sajta, snimak ekrana, verzije vašeg pregledača i OS na naš imejl. Probaćemo da nađemo razlog, bar za popularnije sajtove. Takođe probajte da promenite mod generisanja tema ili probajte Svetli mod. Uverite se da sajt nije na kartici Lista sajtova

Ekstenzija ne radi u inkognito režimu

Otvorite stranu chrome://extensions, nađite Dark Reader, uključite Omogući u režimu bez arhiviranja.

Ekstenzija ne radi za lokalne fajlove

Otvorite stranu chrome://extensions, nađite Dark Reader, uključite Dozvoli pristup URL adresama datoteka.

Kontakti

Sa bilo kakvim pitanjima obratite nam se na support@darkreader.org